Wednesday, February 17, 2010

Μ. Βρετανία: Αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας


Μ. Βρετανία: Αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Σημαντική αύξηση σημείωσε η ανεργία της Μ. Βρετανίας τον Ιανουάριο, μετά από δύο διαδοχικούς μήνες πτώσης, ενώ οι μέσες αποδοχές αυξήθηκαν με χαμηλό ρυθμό-ρεκόρ για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 23.500, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο του 2009. Το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε στο 5%.

Η αύξηση, η οποία συγκρίνεται με την αναθεωρημένη πτώση κατά 9.600 το Δεκέμβριο, ήταν αναπάντεχη. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση των αιτήσεων κατά 13.500, ενώ τοποθετούσαν την ανεργία στο 5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η ONS αναθεώρησε την εκτίμηση για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας του Δεκεμβρίου ενώ αρχικά είχε κάνει λόγο για πτώση κατά 15.200.

Η αύξηση των μέσων εβδομαδιαίων αποδοχών, εξαιρουμένων των bonus, διατηρήθηκε αμετάβλητη στο 1,2% στο τρίμηνο έως το Δεκέμβριο, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή καταγραφής των στοιχείων το 2001. Η εβδομαδιαία μέτρηση αποφεύγει το πρόβλημα των σημαντικών διακυμάνσεων των πληρωμών σε μηνιαία βάση που διαστρεβλώνουν τα πραγματικά, συνήθη έσοδα.

Ωστόσο, έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 1,4%, σημειώνοντας άνοδο από το χαμηλό-ρεκόρ του 1,1% το Νοέμβριο.

Η επίσημη μέτρηση της ανεργίας, γνωστή στο παρελθόν ως μέτρηση του International Labour Organization, μειώθηκε κατά 3.000 στο τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου με τον συνολικό αριθμό στα 2,46 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι η ανεργία διατηρήθηκε αμετάβλητη την εν λόγω περίοδο στο 7,8%, έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου.

source: capital.gr

No comments:

Share |