Wednesday, February 3, 2010

Μικρή πτώση για το αργό


Μικρή πτώση για το αργό

Με μικρές απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά από μία συνεδρίαση που κυριάρχησε η νευρικότητα και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμων. Πιέσεις ήταν αυτές που άσκησαν μεγαλύτερο βάρος, καθώς από τη μία μεριά η άνοδος των αποθεμάτων, και από την άλλη τα αρνητικά μάκρο, δεν άφησαν περιθώριο στις θετικές τάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχώρησαν κατά 25 cents κλείνοντας στα 76,98 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύθηκε κατά 0,6%, στα 76,49 δολάρια.
Άνοδο 2,3 εκατ. βαρελιών σημείωσαν τα αποθέματα του αργού την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,31 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 948.000 βαρέλια.

Στις 50,5 μονάδες ανέκαμψε ο δείκτης υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ, κατά το μήνα Ιανουάριο, από 49,8 το Δεκέμβριο. Ωστόσο, η άνοδος ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που την τοποθετούσαν στις 51 μονάδες.

Παράλληλα, στις 44,6 μονάδες διαμορφώθηκε ο σχετικός δείκτης απασχόλησης, από 43,6 μονάδες κατά το Δεκέμβρη. Σημειωτέων ότι οι μετρήσεις άνω του 50 καταδεικνύουν ανάπτυξη του κλάδου.

«Η αγορά απογοητεύτηκε από τον κλάδο των υπηρεσιών, αφού είναι αυτός που δείχνει ότι η ανάκαμψη δεν είναι επαρκής», δήλωσε ο Mark Freeman, της Westwood Management. Ο ρυθμός αύξησης του εν λόγω δείκτη είναι σαφώς μικρότερη από αυτή του δείκτη μεταποίησης, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες γιατί οι υπηρεσίες είναι αυτές που οδηγούν την οικονομία, πρόσθεσε.

reporter.gr

No comments:

Share |