Wednesday, February 3, 2010

Ευρωζώνη: Στις 52,5 μονάδες ο PMI υπηρεσιών τον Ιανουάριο


Ευρωζώνη: Στις 52,5 μονάδες ο PMI υπηρεσιών τον Ιανουάριο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Η ανάπτυξη της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα στα 16 κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο έπειτα από την ύφεση στον τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Τα τελικά στοιχεία του σύνθετου δείκτη, που βασίζεται σε δημοσκόπηση 4.500 επιχειρήσεων της Ευρωζώνης, υποχώρησε στις 53,7 μονάδες τον Ιανουάριο από το υψηλό 26 μηνών του Δεκεμβρίου στις 54,2 μονάδες. Σημειώνεται πως το μέγεθος πάνω από τις 50 μονάδες δείχνει ότι ο κλάδος διευρύνεται, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες συρρικνώνεται.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο σύνθετος δείκτης να διαμορφωθεί στις 53,6 μονάδες τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο των προκαταρκτικών στοιχείων που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι η οικονομική ανάκαμψη ήταν πιο έντονη στον μεταποιητικό τομέα, όπου η παραγωγή αυξήθηκε για έκτο διαδοχικό μήνα και με το γρηγορότερο ρυθμό σε διάστημα περίπου δυόμισι ετών.

Η ενίσχυση της παραγωγής στον κλάδο των υπηρεσιών μετριάστηκε. Τα τελικά στοιχεία για τη δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών διαμορφώθηκαν στις 52,5 μονάδες τον Ιανουάριο από το υψηλό 25 μηνών του Δεκεμβρίου στις 53,6 μονάδες, σύμφωνα με την Markit.


capital.gr

No comments:

Share |