Wednesday, February 3, 2010

Πτωτικά ο χρυσός


Πτωτικά ο χρυσός

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, σταματώντας το διήμερο ράλι ανόδου που σημείωνε μέχρι χτες. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση προκάλεσαν ανησυχίες για την πορεία παγκόσμιας οικονομίας πλήττοντας τη ζήτηση των μετάλλων.

Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχώρησαν κατά 0,5% στα 1.112 δολάρια η ουγγιά.

Στις 50,5 μονάδες ανέκαμψε ο δείκτης υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ, κατά το μήνα Ιανουάριο, από 49,8 το Δεκέμβριο. Ωστόσο, η άνοδος ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που την τοποθετούσαν στις 51 μονάδες.

Παράλληλα, στις 44,6 μονάδες διαμορφώθηκε ο σχετικός δείκτης απασχόλησης, από 43,6 μονάδες κατά το Δεκέμβρη. Σημειωτέων ότι οι μετρήσεις άνω του 50 καταδεικνύουν ανάπτυξη του κλάδου.

«Η αγορά απογοητεύτηκε από τον κλάδο των υπηρεσιών, αφού είναι αυτός που δείχνει ότι η ανάκαμψη δεν είναι επαρκής», δήλωσε ο Mark Freeman, της Westwood Management. Ο ρυθμός αύξησης του εν λόγω δείκτη είναι σαφώς μικρότερη από αυτή του δείκτη μεταποίησης, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες γιατί οι υπηρεσίες είναι αυτές που οδηγούν την οικονομία, πρόσθεσε.

reporter.gr

No comments:

Share |