Wednesday, February 3, 2010

Κέρδη άνω του 2% σε Κίνα και Ινδία

Κέρδη άνω του 2% σε Κίνα και Ινδία

Τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα στην ασία και οδηγούν τις αγορές στη δεύτερη διαδοχική ημέρα κερδών. Κέρδη άνω του 2% για Κίνα και Ινδία.

Πιο αναλυτικά, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires οι οποίοι δεν ανέμεναν καμία μεταβολή.

Ωστόσο οι επενδυτές στην ασία παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς αργότερα μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που σε κάπιο βαθμό θα δώσουν την τάση των επόμενων συνεδριάσεων. Ενδιαφέρον επίσης υπάρχει για τα αποτελέσματα της Toyota τα οπποία ανακοινώνονται την Πέμπτη.

Στα μάκρο της ημέρας, διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Αυστραλίας το Δεκέμβριο, λόγω της πρόσφατης ενίσχυσης του νομίσματος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το εμπορικό έλλειμμα, σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, διαμορφώθηκε στα 2,25 δισ. δολάρια Αυστραλίας ($1,99 δισ.), έναντι 1,73 δισ. δολαρίων Αυστραλίας το Νοέμβριο.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, σημαντική αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της Honda Motor στο τρίτο τρίμηνο χρήσης, καθώς διαμορφώθηκαν στα 134,6 δισ. γεν (1,46 δισ. δολάρια), έναντι 20,2 δισ. γεν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 74,19 γεν, από 11,16 γεν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη της τάξης των 73,5 δισ. γεν.

Ωστόσο, τα λειτουργικά έσοδα του τριμήνου περιορίστηκαν στα 2,24 τρισ. Γεν, έναντι 2,53 δισ. γεν στο γ’ τρίμηνο της περασμένης χρήσης. Αναφορικά με το οικονομικό έτος που λήγει στο τέλος Μαρτίου, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας τοποθετεί τα κέρδη στα 265 δισ. γεν, αναθεωρώντας ανοδικά την προηγούμενη πρόβλεψη για 155 δισ. γεν.

Στα ταμπλό, ο MCSI Asia Pacific, κινήθηκε ανοδικά κατά 1,1%, διαμορφούμενος στις 118,81 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 10.404,33 μονάδες, με κέρδη 0,32%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,95%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite στο +2,36% και τον Shenzhen Composite στο +1,85%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει πτώση 2,69%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει άνοδο 1,28%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κινείται στο +1,59%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε σε ποσοστό 0,39%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με άνοδο 0,93%.

Στην Σιγκαπούρη ο Straits Times σημειώνει κέρδη 1,39%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex ενισχύεται κατά 2,28%.

capital.gr

No comments:

Share |