Thursday, February 4, 2010

Μ. Βρετανία: Νέα αύξηση του δείκτη τιμών κατοικίας Halifax


Μ. Βρετανία: Νέα αύξηση του δείκτη τιμών κατοικίας Halifax



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Άνοδο για έβδομο διαδοχικό μήνα σημείωσαν οι τιμές κατοικίας τον Ιανουάριο στη Βρετανία λόγω της συνδυασμένης επίδρασης της αυξημένης ζήτησης και της περιορισμένης διάθεσης ακινήτων προς πώληση στην αγορά, ωστόσο η αύξηση ήταν μικρότερη σε σύγκριση με προηγούμενους μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Halifax.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών Halifax, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,6% το Δεκέμβριο, ωστόσο εμφανίστηκε πιο αδύναμος από το μέσο όρο αύξησης της τάξης του 1,1% κατά τους προηγούμενους έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε η Halifax. Παρόλα αυτά, η μηνιαία αύξηση ήταν ανάλογη των μέσων εκτιμήσεων της αγοράς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε την περασμένη εβδομάδα το Dow Jones Newswires.

Η μέση τιμή στο τρίμηνο έως το τέλος Ιανουαρίου ήταν κατά 3,6% υψηλότερη έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου και υψηλότερη της ετήσιας αύξησης 1,15 που σημείωσε το Δεκέμβριο, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το Φεβρουάριο του 2008.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι όλο και περισσότεροι βάζουν τα σπίτια τους στην αγορά», τόνισε ο Martin Ellis, αναλυτής της Halifax για την αγορά ακινήτων.

«Περαιτέρω αύξηση στην προσφορά ακινήτων είναι πιθανή τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα βοηθήσει στον περιορισμό των ανοδικών πιέσεων στις τιμές. Γενικότερα, η εκτίμησή μας είναι ότι οι τιμές κατοικίας θα είναι σταθερές στη διάρκεια του 2010».

capital.gr

No comments:

Share |