Thursday, February 4, 2010

Kraft: Εξετάζει την έκδοση ομολόγων $4 δισ. για την εξαγορά της Cadbury


Kraft: Εξετάζει την έκδοση ομολόγων $4 δισ. για την εξαγορά της Cadbury

Στην έκδοση ομολόγων σκοπεύει να προβεί η Kraft Foods για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Cadbury καθώς το κόστος δανεισμού των εταιρειών αυξάνεται. Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η Kraft πιθανολογείται να πουλήσει 4 δισ. δολάρια σε ομόλογα τα οποία θα λήγουν σε 3, 6, 10 και 30 χρόνια, όπως δήλωσε πρόσωπο προσκείμενο στην υπόθεση.


Η προσφροά της εταιρείας κέρδισε την έγκριση των μετόχων της Cadbury ωστόσοη Kraft εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει ανοιχτή την προσφορά της μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης αν και έχουν εκπληρωθεί όλες οι συνθήκες της συμφωνίας. Η Kraft θα προχωρήσει προς την πώληση ομολόγων για να πληρώσει το χρέος της, καθώς οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 4,623% κατά μέσο όρο χθες, ποσοστό το οποίο είναι υψηλότερο από τις 13 Ιανουαρίου.


Σύμφωνα με τον William Larkin της Cabot Money Management της Μασαχουσέτης, σημειώνει πως οι επενδυτές που ανησυχούν για την αντοχή της οικονομίας των ΗΠΑ ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την έκδοση καθώς οι επιχειρήσεις αυτού του είδους δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την ύφεση.

capital.gr

No comments:

Share |