Thursday, February 4, 2010

Στα $73 το αργό με πτώση 5%


Στα $73 το αργό με πτώση 5%

Ισχυρές πιέσεις γνώρισε στις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του αργού καθώς ο προβληματισμός για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ οδήγησαν σε άλμα το αμερικανικό δολάριο.

Αναλυτικά το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 3,84 δολ. ή 5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 73,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον περασμένο Ιούλιο.

Το αργό τύπου Brent υποχώρησε 3,79 δολ. ή 5% στα 72,13 δολ. το βαρέλι στο ICE futures exchange του Λονδίνου.

Η χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανική υπηρεσίας Ενέργειας για νέα αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ αναζωπύρωσε εξάλλου τις ανησυχίες για την αδύναμη ζήτηση καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει με αργούς ρυθμούς.

Οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου οδήγησαν σήμερα το αμερικανικό δολάριο σε ανοδικό έδαφος έναντι των βασικών ανταγωνιστών του αυξάνοντας τις πιέσεις στη τιμή του πετρελαίου.

Στις αγορές συναλλάγματος ο δείκτης δολαρίου αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούλιο φτάνοντας τις 79,90 μονάδες από 79,369 αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Πτώση 4,4% ο χρυσός, "βουτιά" σε πλατίνα και παλλάδιο

Σε χαμηλά τριών μηνών διολίσθησε ο χρυσός στις συναλλαγές της Πέμπτης σημειώνοντας βουτιά άνω του 4% καθώς οι αυξημένες ανησυχίες για τη δημοσιονομική εικόνα οικονομιών της Ευρωζώνης έστρεψαν τους επενδυτές στο αμερικανικό δολάριο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 49 δολ. ή 4,4% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.063 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στα χαμηλά της ημέρας διολίσθησε έως τα 1.060,40 δολ. ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου.

Το λιγότερο ενεργό συμβόλαιο του Φεβρουαρίου έχασε επίσης 49 δολ. κλείνοντας στα 1.062,40 δολ. ανά ουγγιά.

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν και τα υπόλοιπα μέταλλα με το ασήμι Μαρτίου να χάνει 96,7 cents ή 5,9% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 15,350 δολ. ανά ουγγιά.

Η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε 60,90 δολ. ή 3,9% στα 1.515,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με βουτιά 6,5% διολίσθησε στα 408,40 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Μαρτίου υποχώρησε 9,3 cents ή 3,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 2,88 δολ. η λίβρα.

capital.gr

No comments:

Share |