Wednesday, January 13, 2010

Kraft: Αναβαθμίζει το outlook για τα κέρδη του 2009


Kraft: Αναβαθμίζει το outlook για τα κέρδη του 2009


Στην αναβάθμιση του outlook για το 2009, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έτους χρήσης τον επόμενο μήνα, προχώρησε η Kraft αποδίδοντας την κίνηση αυτή στις επιτυχημένες προσπάθειες ανάκαμψης.

Η Kraft ανακοίνωσε ότι αυξάνει το outlook για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 στα “τουλάχιστον 2 δολάρια”, υψηλότερα από τις αμέσως προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για “τουλάχιστον 1,97 δολάρια”.

Η αναβάθμιση του outlook “αντανακλά τα ισχυρά λειτουργικά κέρδη καθώς επίσης και τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων στον τομέα του marketing σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο”, σύμφωνα με την Kraft.

Η Irene Rosenfeld, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας τόνισε ότι “καθώς ολοκληρώνουμε την ανάκαμψη, εμφανίζουμε αύξηση κερδών υψηλής ποιότητας, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες”.

Εξάλλου, εγκαταλείπει την κούρσα για την απόκτηση της Cadbury η Ferrero, δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στην Kraft Foods και την πρότασή της ύψους 10,5 δισ. λιρών.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα, η Ferrero δεν προτίθεται να καταθέσει προσφορά. Εξάλλου, πηγές προσκείμενες στη Ferrero αναφέρουν ότι η ιταλική σοκολατοποιία έχει σταματήσει τις συνομιλίες με τη Hershey για το ενδεχόμενο υποβολής κοινής πρότασης.

capital.gr

No comments:

Share |