Wednesday, January 13, 2010

Στα ύψη τα CDS των ελληνικών ομολόγων

Στα ύψη τα CDS των ελληνικών ομολόγων

Ακόμη υψηλότερα σε σχέση με την αρχή της ημέρας βρέθηκαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων μετά και την "προειδοποίηση" από την Moody΄s για πιθανή νέα υποβάθμιση, ενώ την ίδια στιγμή στα ύψη βρέθηκε και το ασφάλιστρο του ελληνικού δημοσιου χρέους με τα CDS να ξεπερνούν κατά πολύ τις 300 μονάδες.

Ειδικότερα, γύρω στις 17.30 τα spreads των ελληνικών ομολόγων διαμορφώνονταν γύρω στις 259 μονάδες (από τις 242 μονάδες που ήταν λίγο πριν την ανακοίνωση του ξένου οίκου).

Τα CDS την ίδια ώρα βρισκόντουσαν στις 320 μονάδες, από τις 280,5 μονάδες που ήταν στο χθεσινό κλείσιμο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Νωρίς το πρωί ο κ. Κων/νος Μπούκας, υπεύθυνος Asset Management στην Beta Securities, είχε δηλώσει μιλώντας στο Capital.gr “υπήρξε αποκόμιση κερδών στις αναπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες αγορές,” "κάτι που συνδυάστηκε με την κίνηση του πετρελαίου καθώς και την απόφαση της Κίνας να αυξήσει τα ελάχιστα όρια αποθεματικών των τραπεζών".

“Αυτό οδήγησε σε ανησυχία για τη ρευστότητα στις Ασιατικές αγορές, η οποία μεταφέρθηκε και στις Ευρωπαϊκές,” αναφέρει.

Προσέθεσε πως στην Ελλάδα, με την αρνητική ροή ειδήσεων, τα πράγματα είναι χειρότερα ενώ τα ομόλογα βρίσκονται υπό πίεση εξαιτίας της καθυστέρησης στο πρόγραμμα σταθερότητας όπως και της καθυστέρησης του προγράμματος δανειοδότησης του ελληνικού δημοσίου για το 2010, κάτι που ωθεί τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε άλλους τίτλους.

Πιέσεις στο ευρώ λόγω των ελληνικών CDS


Πιέσεις στην ισοτιμία του ευρώ δημιουργούν τα δημοσιεύματα για τη διεύρυνση των spreads των συμβολαίων αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου του ελληνικού δημοσίου σύμφωνα με trader συναλλάγματος με έδρα το Τορόντο.


Σε δηλώσεις του στο Dow Jones Newswires, ο trader ανέφερε πως τα εν λόγω δημοσιεύματα προκαλούν νευρικότητα στην αγορά αν και αναγνωρίζει πως η υπόθεση της Ελλάδας δεν είναι καινούρια.


“Η κίνηση πάνω από τα 1,455 δολ. οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εντολές ελαχιστοποίησης ζημιών (stop loss orders) ενώ εμφανίστηκαν αντιστάσεις στο υψηλό ημέρας των 1,458 δολ.,” σημείωσε ο Καναδός trader.


Αυτή την ώρα το ευρώ ενισχύεται 0,062% στα 1,4494 δολ.

capital.gr

No comments:

Share |