Wednesday, January 13, 2010

Αγορές: Η προσοχή στο Beige Book της Fed


Αγορές: Η προσοχή στο Beige Book της Fed



Με πληθώρα μακροοικονομικών ανακοινώσεων θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι οι επενδυτές, με το Beige Book της Fed, όμως, να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος της προσοχής τους.

Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις ξεκινούν στις 9.45 ώρα Ελλάδας, με την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στη Γαλλία τον μήνα Δεκέμβριο, με πρόβλεψη ότι ενισχύθηκε στο 0,2% (από 0,1%) σε μηνιαία βάση και στο 0,8% (από 0,4%) σε ετήσια.

Στις 10.15 ώρα Ελλάδας ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία του γερμανικού ΑΕΠ για το σύνολο του 2009, μόνο, όμως, σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,8%.

Στις 11.30 ώρα Ελλάδας δημοσιοποιείται η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στη Βρετανία τον Νοέμβριο. Βάσει των εκτιμήσεων, κατέγραψε ενίσχυση 0,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ενώ υποχώρησε κατά 6,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2008.

Ακολουθεί στις 12.00 ώρα Ελλάδας η ανακοίνωση της Eurostat για την βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη (και την ΕΕ), επίσης, για τον Νοέμβριο. Η πρόβλεψη των αναλυτών τοποθετεί την μηνιαία αύξηση στο 0,6%, ενώ αναμένει πτώση 7,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2008.



Η ημέρα «κλείνει» με την δημοσίευση του Beige Book της Fed για τον μήνα Ιανουάριο στις 21.00 ώρα Ελλάδας. Στην περίφημη «Φαιά Βίβλο» το οικονομικό επιτελείο της τράπεζας καταγράφει τις εκτιμήσεις του για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

euro2day.gr

No comments:

Share |