Wednesday, January 13, 2010

Πτώση 1,4% για το αργό


Πτώση 1,4% για το αργό


Απώλειες σημείωσε στις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του πετρελαίου, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, στον απόηχο των κυβερνητικών στοιχείων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξαν μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ παρά την κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων.

Αναλυτικά το συμβόλαιο του Φεβρουαρίου υποχώρησε 1,14 δολ. ή 1,4% διολισθαίνοντας στα 79,65 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό τύπου Brent στο ICE futures exchange του Λονδίνου υποχώρησε 99 cents ή 1,3% στα 78,31 δολ. το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,79 εκατ. βαρέλια, με τους οικονομολόγους να αναμένουν μικρότερη αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα κατέγραψαν άνοδο της τάξης των 1,35 εκατ. βαρελιών, διαψεύδοντας τους οικονομολόγους που περίμεναν μείωση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.

Τέλος, η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 81,3% από 79,9% την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 80%.

capital.gr

No comments:

Share |