Wednesday, January 13, 2010

Fed: Συνεχίζεται η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών


Fed: Συνεχίζεται η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών


Συνεχίστηκε η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στο μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του 2009, ωστόσο οι αδύναμες συνθήκες στην αγορά εργασίας και στην αγορά των ακινήτων κρατούν την οικονομική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.

Τα παραπάνω αναφέρει η Federal Reserve στην τελευταία της έκθεση για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες (beige book), επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι 10 από τις 12 συνολικά περιφέρειες της ανακοίνωσαν ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας ή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, ενώ μόνο δύο -Φιλαδέλφεια και Ρίτσμοντ- ανακοίνωσαν μικτές συνθήκες.

Η τελευταία έκθεση της Fed εξετάζει τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ την περίοδο από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου.

"Οι περισσότερες περιφέρειες ανακοίνωσαν πως οι καταναλωτικές δαπάνες στην εορταστική περίοδο ήταν ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, ωστόσο παρέμειναν αισθητά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2007", επισημαίνεται στην έκθεση.

Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας, αν και ορισμένες περιφέρειες ανακοίνωσαν περιορισμένο αριθμό προσλήψεων, σε γενικές γραμμές σημειώνεται ότι οι συνθήκες παραμένουν αδύναμες.

Οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές παρέμειναν υποτονικές σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες, αν και κάποιες αυξήσεις αναφέρθηκαν στις τιμές των μετάλλων.

capital.gr

No comments:

Share |