Wednesday, December 2, 2009

Ποιο investment fund ενδιαφέρεται για την Aspis - Αξιολογεί την προσφορά Ρέστη η ΤτΕ


Ποιο investment fund ενδιαφέρεται για την Aspis - Αξιολογεί την προσφορά Ρέστη η ΤτΕ

Ενώ αναμένεται η αξιολόγηση από την ΤτΕ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της προσφοράς Ρέστη για την Aspis bank νέος μνηστήρας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα investment fund - Alternative Assets και private equity, που διαχειρίζεται πάνω από 15 δισ. δολάρια κεφάλαια και το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά τα τελευταία 19 χρόνια. Με βάση πληροφορίες το investment fund έχει ζητήσει από την διοίκηση της Aspis bank να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο due diligent. Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί αλλά δεν έχει μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση
Το γεγονός ότι η Aspis bank βρίσκεται σε μια διαδικασία αύξησης κεφαλαίου - ο εφοπλιστής Ρέστης έχει υποβάλλει οικονομική πρόταση 65 εκατ ευρώ - η έλευση ενός νέου ενδιαφερομένου μπορεί να σημαίνει είτε ότι η διαδικασία είναι ακόμη ανοικτή είτε ότι ασκείται μια πίεση στην πλευρά Ρέστη να βελτιώσει την οικονομική του προσφορά.

Ακόμη παραμένει ασαφές τι θα πράξει η ΤτΕ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αν δηλαδή εγκρίνουν και πως εγκρίνουν την μία ή την άλλη πρόταση. Την ίδια στιγμή η Aspis bank ενισχύει το στελεχιακό δυναμικό της. Με στρατηγικό στόχο για το 2010 την ανάπτυξη των εργασιών, την αύξηση εσόδων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας αναλαμβάνει, από 1η Δεκεμβρίου 2009, καθήκοντα Συμβούλου διοίκησης, της Aspis bank ο κ. Pedro da Silva Carvalho.

Το διάστημα από το 1997 μέχρι το 1999 εργάστηκε στη Eurobank ως υπεύθυνος της λειτουργικής συγχώνευσης των πραγματοποιθεισών εξαγορών Τραπεζών. Από το 2000 έως και το 2006 υπήρξε Γενικός Διευθυντής και υπεύθυνος Καταναλωτικής Πίστης στην Πορτογαλική Τράπεζα 'Banco BPI.

Από το 2007 και μέχρι πρόσφατα, εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Καταναλωτικής Πίστης για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια της Eurobank Cards.

reporter.gr

No comments:

Share |