Wednesday, December 2, 2009

Mobius: Σε Κίνα και Ινδία οι επόμενες "Dubai World"


Mobius: Σε Κίνα και Ινδία οι επόμενες "Dubai World"


Για εμφάνιση μεμονωμένων περιπτώσεων, όπως αυτή της Dubai World, σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, ειδικά στη Σανγκάη και στη Βομβάη, λόγω των υπερβολικών δαπανών και της υπερβολικής μόχλευσης έκανε λόγο ο γνωστός επενδυτής Marc Mobius, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

Για τις χρηματιστηριακές αγορές των αναδυόμενων αγορών, ο Mobius σημείωσε πως οι πολλαπλασιαστές ιδίων κεφαλαίων (σύνολο ενεργητικού προς ίδια κεφάλαια) κοντά στο 2 υποδεικνύουν πως το ράλι θα συνεχιστεί. “Οι αποτιμήσεις βρίσκονται στο μέσο μεταξύ της υψηλότερης τιμής και της χαμηλότερης των τελευταίων 10 ετών,” ανέφερε ο πρόεδρος της Templeton Asset Management, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 30 δισ. δολ. στις αναδυόμενες οικονομίες,

Από τις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου ο Mobius ξεχώρισε αυτή της Emaar Properties PJSC (EMAAR.DFM) ως υποψήφια για να ανακάμψει έπειτα από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν συνολικά οι μετοχές τις προηγούμενες δύο ημέρες λόγω των εξελίξεων στο εμιράτο του Ντουμπάι. “Υπάρχουν πολλά ακίνητα με πλούσιες ταμιακές ροές που πηγαίνουν αρκετά καλά,” δήλωσε ο Mobius.

Σε σχέση με τα εμπορεύματα, ο Mobius υποστήριξε πως οι τιμές τους θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν λόγω της μείωσης της αξίας των διεθνών νομισμάτων, τάση για την οποία προβλέπει πως θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα.

capital.gr

No comments:

Share |