Wednesday, December 2, 2009

JPMorgan: Νέες προβλέψεις για πέντε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες


JPMorgan: Νέες προβλέψεις για πέντε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες


Συρρίκνωση της πιστωτικής τους δραστηριότητας και ενίσχυση των κεφαλαίων τους, με στόχο την κάλυψη μέρους των πιστωτικών απωλειών, πραγματοποίησαν οι αμερικανικές τράπεζες στο δ΄ τρίμηνο, διαπιστώνει η JPMorgan. Ο οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων του για τα κέρδη ορισμένων μεγάλων τραπεζών.

“Οι αλλαγές-κλειδιά που σημειώθηκαν έως τώρα στο τέταρτο τρίμηνο για τις μεγάλες τράπεζες ήταν η επιβράδυνση των χορηγήσεων τίτλων καθώς και η τριμηνιαία αύξηση 28% της ρευστότητας. Παράλληλα, τα δάνεια συνέχισαν να μειώνονται με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό με οδηγό τα κατασκευαστικά και βιομηχανικά δάνεια και σε μικρότερο βαθμό τα ενυπόθηκα δάνεια”, αναφέρουν σε σχετική έκθεσή οι αναλυτές της JPMorgan.

“Εκτιμούμε πως οι αλλαγές αυτές θα πλήξουν τα καθαρά έσοδα από τόκους το 2010”, συμπληρώνουν.

Η JPMorgan υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τις Bank of America Corp, Regions Financial Corp, Wells Fargo & Co., SunTrust Banks και Fifth Third Bancorp.

Ο οίκος βλέπει “μικτές τάσεις”¨στην ποιότητα των δανείων. Στον αντίποδα, διαπιστώνει σταθεροποίηση στις αθετήσεις πληρωμών πιστωτικών καρτών και μείωση των καθαρών χρεώσεων από τιτλοποιημένα δάνεια, προβλέπει ωστόσο αύξηση του κόστους κατασχέσεων.

Για την Bank of America η JPMorgan χαμηλώνει τις προβλέψεις της για την κερδοφρία του 2010 στα 80 σεντς ανά μετοχή από 90 σεντς, ενσωματώνοντας τα χαμηλότερα των αναμενόμενων καθαρά έσοδα από τόκους, απόρροια του συρρικνωμένου ισολογισμού και του δύσκολου επιτοκιακού περιβάλλοντος.

Για την Wells Fargo, οι εκτιμήσεις του οίκου κάνουν λόγο για κέρδη 1,90 δολάρια ανά μετοχή από 1,95 δολάρια προηγουμένως. Ωστόσο, οι αναλυτές της JPMorgan εκτιμούν πως τα χαμηλότερα επιτόκια ενδέχεται να ενισχύσουν τα αποτελέσματα από τις υπηρεσίες στον τομέα ενυπόθηκου δανεισμού.

Στις υπόλοιπες αναθεωρήσεις, η JPMorgan “βλέπει” ζημιές 1,05 δολ. ανά μετοχή για την SunTrust το 2010 Banks από ζημιές 50 σεντς, και ζημιές 50 σεντς για την Fifth Third από 30 σεντς.

Αναβαθμισμένες εμφανίζονται οι εκτιμήσεις του οίκου για την US Bancorp, καθώς αντανακλούν τα υψηλότερα έσοδα, την αύξηση του μεριδίου αγοράς στον ενυπόθηκο δανεισμό αλλά και τα οφέλη από μικρές εξαγορές στο πρόσφατο παρελθόν. Τα κέρδη της US Bancorp τοποθετούνται στα 1,45 δολάρια ανά μετοχή, 5 σεντς υψηλότερα από πριν.

capital.gr

No comments:

Share |