Monday, December 7, 2009

Ντουμπάι: Δεν αποκλείεται η πώληση παγίων της Dubai World


Ντουμπάι: Δεν αποκλείεται η πώληση παγίων της Dubai World


Η Dubai World ενδεχομένως να προχωρήσει στην πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων που διατηρεί στο εξωτερικό προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών του εμιράτου μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera. Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του Ντουμπάι να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση για την αποπληρωμή των δανείων της Dubai World.

Η Dubai World έχει επενδύσεις και ακίνητα στο εξωτερικό καθώς και περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι, που θα μπορούσε να πουλήσει προκειμένου να καλύψει το χρέος της, δήλωσε ο Abdulrahman al-Saleh.

"Στο πλαίσιο της εξασφάλιση χρηματοδότησης εξετάζεται και η πώληση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην εταιρεία και όχι στην κυβέρνηση", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η Dubai World θα "παγώσει" έργα που δεν έχουν ξεκινήσει, λόγω της πιστωτικής κρίσης.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει εγγυήσεις για τα δάνεια της Dubai World, ενώ υπογράμμισε ότι το εμιράτο είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τα χρέη του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Dubai World επιδιώκει την αναδιάρθρωση δανείων συνολικού ύψους 26 δισ. δολ.

capital.gr

No comments:

Share |