Thursday, November 5, 2009

ΗΠΑ: Εξαγορά της IMS από TPG έναντι $4 δισ.

ΗΠΑ: Εξαγορά της IMS από TPG έναντι $4 δισ.


Η IMS Health Inc. (RX) εισήλθε σε συμφωνία για την εξαγορά της από την εταιρεία private equity TPG Inc. και το ταμείο Canada Pension Plan έναντι 4 δισ. δολ. σε μία συμφωνία που έρχεται δύο μόλις εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση της εταιρείας για πιθανή εξαγορά της.

Εφόσον ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μοχλευμένη εξαγορά για το 2009 και ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και οι πιο υγιείς χρηματοπιστωτικές αγορές οδηγούν στην ενίσχυση της δραστηριότητας των private equity.

Η προσφορά προβλέπει την καταβολή 22 δολ. ανά μετοχή, που σηματοδοτεί premium 31% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τετάρτη. Η μετοχή βρίσκονταν στα 14,85 δολ. λίγο πριν η Wall Street Journal μεταδώσει πρώτη την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο τίτλος της IMS σημειώνει αυτή την ώρα άλμα 24% στα 20,83 δολ. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη σχεδόν 1,2 δισ. δολ. σε δάνεια.

Η εταιρεία παρέχει ανάλυση πωλήσεων και ιατρικούς ελέγχους στη φαρμακοβιομηχανία και η εξαγορά της έχει "δεσμευμένη χρηματοδότηση" που περιλαμβάνει ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων που θα επενδυθούν από τους αγοραστές και χρηματοδότηση από την Goldman Sachs Group Inc. (GS).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IMS, David R. Carlucci δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί επιβράβευση των επενδύσεων των μετόχων "με σημαντικό premium", ενώ ταυτόχρονα ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να εκμεταλλευτεί "ευκαιρίες για τη μακροχρόνια ανάπτυξη της".

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ζημιές για το γ΄ τρίμηνο του έτους λόγω των επιβαρύνσεων από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει. Η IMS ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της τον περασμένο Ιούλιο που περιλαμβάνει την κατάργηση ορισμένων μονάδων και ομάδων πωλήσεων.

capital.gr

No comments:

Share |