Thursday, November 5, 2009

Τρ. Κύπρου: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από το Q3


Τρ. Κύπρου: Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από το Q3



Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Κύπρου, επισημαίνοντας την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας και των εσόδων από τόκους.

Στο εννεάμηνο η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη μετά φόρων ύψους 265 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση της τράπεζας διατήρησε το guidance για επίτευξη κερδών 300-400 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Τα κέρδη μετά φόρων της Κύπρου στο γ' τρίμηνο ανέρχονται στα 117 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 38% έναντι του β΄ τριμήνου.

Σε αύξηση της τιμής στόχου για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στα 7 από 6,75 ευρώ προχώρησε η Citigroup, διατηρώντας τη σύσταση "buy".

Υψηλότερα χαρακτηρίζει η Εθνική P&K τα μεγέθη της Τράπεζας Κύπρου σε επίπεδο τριμήνου και προσθέτει τη μετοχή στη λίστα της με τα top picks.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το ίδρυμα, καθώς πιστεύει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα ξεπεράσει σημαντικά τις δικές της προβλέψεις αλλά και αυτές της αγοράς για το 2009.



Επιπλέον, η χρηματιστηριακή προβλέπει βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος σε όλες τις περιοχές, όπου δραστηριοποιείται το ίδρυμα, αλλά κυρίως στην Κύπρο και τη Ρωσία. Η Εθνική P&K διατηρεί τη σύσταση “outperform”.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου η Marfin Analysis σκοπεύει να ρυθμίσει τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του ιδρύματος. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι θα υπάρξει μονοψήφια ή και διψήφια αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του τρέχοντος έτους ως αποτέλεσμα κυρίως της βελτίωσης των εσόδων από συναλλαγές. Προς το παρόν η Marfin διατηρεί τη σύσταση «συσσώρευσης».

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου η Alpha Finance, τονίζοντας ότι το επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε σημαντικά ενώ ο σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων δανείων σχεδόν μειώθηκε στο μισό. Η λειτουργική βελτίωση ήρθε κυρίως από την Κύπρο, όπου η δυναμική της αγοράς είναι περισσότερο πρόσφορη. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τον στόχο της διοίκησης για κέρδη 2009 στα 300-400 εκατ. ευρώ «μάλλον συντηρητικό».

euro2day.gr

No comments:

Share |