Thursday, November 5, 2009

Deutsche Post: Προς περικοπές 960 θέσεων εργασίας


Deutsche Post: Προς περικοπές 960 θέσεων εργασίας


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) - Σε περικοπές συνολικά 960 θέσων εργασίας αναγκάζεται να προχωρήσει η εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών και logistics, Deutsche Post, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τη χρεοκοπία της γερμανικής εταιρείας λιανικής Arcandor AG (ARO.XE). Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι ενδεχομένως να επηρεαστούν 4.000 θέσεις εργασίας από τα μέτρα αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Post κατέγραψε απομειώσεις 186 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους εξαιτίας της χρεοκοπίας. Τα πολυκαταστήματα Karstadt της Arcandor και η μονάδα παραγγελίας ταχυδρομικών υπηρεσιών Quelle, είναι βασικοί πελάτες της Deutsche Post. Ωστόσο, η Deutsche Post ανέφερε πως μια τροποποιημένη συμφωνία με την Karstadt και την Quelle, θα επιβάρυνε τις προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη το 2010 και αργότερα.

Η Deutsche Post με έδρα της τη Βόννη της Γερμανίας, ανέφερε πως εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους πιστωτές της Karstadt και της Quelle, αρχές Νοεμβρίου, εάν θα προκύψουν νέοι κίνδυνοι.

Η Deutsche Post, ανακοίνωσε την Πέμπτη ζημιές 83 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο, σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη των 879 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει ένα έτος νωρίτερα και 76% μείωση κερδών προ τόκων και φόρων στα 231 εκατ. ευρώ.


capital.gr

No comments:

Share |