Monday, November 16, 2009

GM: Ζημιές 1,15 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο


GM: Ζημιές 1,15 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο


Ζημιές της τάξης των 1,15 δισ. δολαρίων εμφάνισε η General Motors Co., στο γ΄ τρίμηνο, παρέχοντας την πρώτη ένδειξη για την βελτίωση των μεγεθών της μετά την πτώχευση, ενώ τα κρατικά προγράμματα στήριξης βοήθησαν στην αύξηση των πωλήσεων και στη μείωση των αποθεμάτων. Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύτηκε να επιστρέψει τα χρήματα των φορολογουμένων.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, η εταιρεία επιβεβαίωσε τα σχέδια επιτάχυνσης της αποπληρωμής των κεφαλαίων που έλαβε από την αμερικανική και καναδική κυβέρνηση, λόγω της βελτίωσης παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών και της σταθεροποίησης των πωλήσεων του κλάδου, με την πρώτη καταβολή να υπολογίζεται το Δεκέμβριο.

Τις πρώτες 83 ημέρες μετά την έξοδό της από τον πτωχευτικό νόμο η GM εμφανίζει ζημιές προ εκτάκτων στοιχείων της τάξης των 261 εκατ. δολαρίων, ενώ τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 26,4 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε θετικές λειτουργικές χρηματικές ροές ύψους 3,3 δισ. δολαρίων για την εν λόγω περίοδο – επίσης εξαιρουμένων των εκτάκτων στοιχείων – ενώ πρόσθεσε ότι η κύρια μονάδα της στη Βόρεια Αμερική εμφάνισε ζημιές 651 εκατ. δολάρια, με τις διεθνής δραστηριότητες να επιστρέφουν στην κερδοφορία με κέρδη 261 εκατ. δολάρια.

Η GM δεν έδωσε συγκριτικά στοιχεία καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα της εταιρείας που εξήλθε από την πτώχευση, καθώς και της Motors Liquidation Co εταιρείας που χρησιμοποιείται για να συγκεντρώνει τα προβληματικά πάγια όπως αδρανή εργοστάσια, εξοπλισμοί και πάγια του real estate.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δείχνουν βελτίωση από το τρίτο τρίμηνο του 2008 όταν η GM κατέγραψε απώλειες 2,5 δισ. δολαρίων.

Αναφορικά με το πρόγραμμα αποπληρωμής των κρατικών κεφαλαίων του προγράμματος ενίσχυσης, η GM σχεδιάζει να καταβάλει σχεδόν 1 δισ. δολ. το κάθε τρίμηνο, ενώ το συνολικό ποσό των 6,7 δισ. δολ. θα αποπληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

capital.gr

No comments:

Share |