Monday, November 16, 2009

Νέο ιστορικό υψηλό για το χρυσό- Μια «ανάσα» από τα 1.140 δολάρια


Νέο ιστορικό υψηλό για το χρυσό- Μια «ανάσα» από τα 1.140 δολάρια

Νέο ιστορικό υψηλό «άγγιξε» η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου ενισχύει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.
Αναλυτικά, η τιμή του χρυσού για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1.139,20 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας ανοδο της τάξεως του 2%. Σημειώνεται ότι η τιμή του χρυσού σημείωσε κέρδη ύψους 2% την εβδομάδα που μας πέρασε.«Αυτό είναι ένα διαφορετικό ράλι για το χρυσό, με την άνοδο να στηρίζουν και οι επενδύσεις και τα θεμελιώδη», δήλωσε ο Darin Newsom, αναλυτής στο Telvent DTN.

Πτωτικά κινείται σήμερα το δολάριο στον απόηχο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC), κατά το οποίο οι ηγέτες δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία για το συνάλλαγμα, ενώ η άνοδος των ευρωαγορών, αλλά και της τιμής του χρυσού δεν βοηθούν στην ανάκαμψη του δολαρίου.

Υποχώρησε και σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4963 δολάρια από το επίπεδο των 1,4903 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4965 δολάρια.

Η υποχώρηση του δολαρίου συνδέεται με την θετική εικόνα που εμφάνισε η Ιαπωνική οικονομία. Η ανάπτυξη της ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου.

reporter.gr

No comments:

Share |