Monday, November 16, 2009

Ιαπωνία: Στο 4,8% η οικονομική ανάπτυξη


Ιαπωνία: Στο 4,8% η οικονομική ανάπτυξη


Με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο η οικονομία της Ιαπωνίας μετά την ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης η οποία ενδέχεται να περιορίσει τις ανησυχίες για επιστροφή σε ύφεση το επόμενο έτος.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,8%, περισσότερο των προβλέψεων και των 20 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, μετά από αύξηση 2,7% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία αύξηση του ΑΠΕ μετά από τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση της χώρας.

Η ταχύτερη ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, καταδεικνύει την ισχυροποίηση της παγκόσμιας ανάκαμψης, μετά και της εκθέσεις την εβδομάδα που πέρασε για επιτάχυνση της βιομηχανικής παραγωγής και επιστροφή της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη. Την ίδια ώρα η νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας πρέπει να διατηρηθεί.

Το γιέν [JPY=X] αρχικά κινήθηκε ανοδικά πριν περιορίσει τα κέρδη του και διαπραγματευθείς στα 89,65 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 12:44 μ.μ. στο Τόκιο από 89,60 που ήταν πριν από την ανακοίνωση. Ο δείκτης Nikkei [.N225] 225 σημείωνε άνοδο 0,2%.

Η ιαπωνική οικονομία το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,2% από το προηγούμενο τρίμηνο, περισσότερο από τις προβλέψεις 0,7% των οικονομικών αναλυτών. Η εσωτερική ζήτηση αποτέλεσε πλέον του ημίσεως αυτής της αύξησης.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες αναρριχήθηκαν 1,6%, τρεις φορές περισσότερο των προβλέψεων των αναλυτών. Οι εταιρικές επενδύσεις αποτελούν περίπου το 15% της οικονομίας και οδήγησε περισσότερο από το 1/3 την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας τη χρονική περίοδο από το 2002 έως και το 2007.

naftemporiki

No comments:

Share |