Monday, November 16, 2009

Κατ΄ αρχήν συμφωνία Ρέστη για Aspis Bank


Κατ΄ αρχήν συμφωνία Ρέστη για Aspis Bank


Κατ’ αρχήν συμφωνία για την Aspis Bank σύναψε ο όμιλος Ρέστη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Advantage Capital Holdings Plc (πρώην Aspis Holdings Public Company) η θυγατρική της, Commercial Value ΑΑΕ, θα εκχωρήσει στον όμιλο Ρέστη τα δικαιώματα προτίμησης που κατέχει στην Aspis Bank.

Με βάση την ίδια ανακοίνωση ο όμιλος Ρέστη θα καταβάλλει ποσό ύψους 65 εκατ. ευρώ για συμμετοχή στο κεφάλαιο της Τράπεζας και την απόκτηση 65.000.000 μετοχών.

Σημειώνεται ότι η Commercial Value θα συνάψει εικοσαετή συμφωνία Bankassurance με την Aspis Bank.

Η τελική συμφωνία και οι λεπτομερείς όροι αναμένεται να διατυπωθούν εντός των επόμενων επτά ημερών.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι όροι της τελικής συμφωνίας απαιτούν την έγκριση των αρμοδίων αρχών, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι το Capital.gr την Παρασκευή σε δημοσίευμά του με τίτλο "Μια ανάσα από την Aspis Bank ο Β. Ρέστης" είχε μεταδώσει τα εξής:


Σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων με αντικείμενο την είσοδο του στο μετοχικό κεφάλαιο της Aspis Bank βρίσκεται ο όμιλος Ρέστη.

Σημερινές πληροφορίες ανέφεραν πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση της Aspis Bank, ο εφοπλιστής εκδήλωσε το ενδιαφέρον να καλύψει μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ που δρομολογεί η τράπεζα.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου της Aspis Bank από την οικογένεια Ρέστη. Το ενδιαφέρον συνοδεύτηκε από σειρά αιρέσεων, για τις οποίες υπήρξαν επαφές μεταξύ της διοίκηση της τράπεζας, του χρηματοοικονομικού συμβούλου και του ομίλου Ρέστη.

Από το περιβάλλον του εφοπλιστή τονίστηκε στο Capital.gr ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα πρέπει να θεωρούνται οριστικές, αποφεύγοντας τουλάχιστον δημοσίως, να δεσμευτούν για το αποτέλεσμά τους.

Η Attica Bank, η οποία έγινε γνωστό χθες ότι εξέταζε το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Aspis Bank, με σημερινή επίσημη ανακοίνωσή της δηλώνει ότι "το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Aspis Bank δεν υφίσταται πλέον". Από την πλευρά της η Aspis Bank σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: "ενημερώθηκε ότι οι συζητήσεις / διαπραγματεύσεις μεταξύ του βασικού της μετόχου Commercial Value και της Attica Bank για ενδεχόμενη μετοχική συνεργασία των δυο Τραπεζών, δεν τελεσφόρησαν".

Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Aspis Bank

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος αποφάσισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την άμεση αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., "για την προστασία του επενδυτικού κοινού και μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τις πρόσφατες επιχειρηματικές εξελίξεις στην τράπεζα".

capital.gr

No comments:

Share |