Sunday, November 15, 2009

Εως €7 δισ. πιθανόν να κοστίσει η αναδιάρθρωση της Opel


Εως €7 δισ. πιθανόν να κοστίσει η αναδιάρθρωση της Opel


Τουλάχιστον δυο φορές περισσότερο από τα τρία δισ. ευρώ, που εκτιμούσε η General Motors ενδεχομένως να κοστίσει η αναδιάρθρωση της Opel, σύμφωνα με μέλος του συμβουλίου επιτήρησης της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Θεωρώ ότι μια αναδιάρθρωση που δεσμεύεται με μια στρατηγική στραμμένη προς την πρόοδο κοστίζει περισσότερα από έξι δισ., κατά πάσα πιθανότητα μάλλον επτά δισ. ευρώ», δήλωσε ο συνδικαλιστής Άρμιν Σιλντ στο εβδομαδιαίο περιοδικό Wirtschaftwochemagazine.

Ο Σιλντ, ηγέτης του συνδικάτου της μεταλλουργίας IG Metall εξέφρασε αμφιβολίες για την οικονομική ικανότητα της GM. «Διερωτώμαι από που θα έλθουν τα αναγκαία χρήματα» για μια τέτοια αναδιάρθρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτός που θέλει μια ευυπόληπτη Opel πρέπει επίσης να έχει αυτόνομα και ικανά ανώτερα διοικητικά στελέχη. Και δεν τα βλέπω σήμερα στην GM», σημείωσε.

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία υπολογίζει το κόστος της αναδιάρθρωσης στα τρία δισ. ευρώ, ενώ ο οίκος Moody's εκτιμά ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης πιθανώς να ξεπεράσει τα πέντε δισ. ευρώ.

naftemporiki

No comments:

Share |