Wednesday, November 25, 2009

Ιαπωνία: Επιβραδύνθηκε η μείωση των εξαγωγών τον Οκτώβριο


Ιαπωνία: Επιβραδύνθηκε η μείωση των εξαγωγών τον Οκτώβριο


Με τον πιο αργό ρυθμό σε διάστημα ενός έτους μειώθηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, καθώς οι κρατικές δαπάνες ανά τον κόσμο ενίσχυσαν τη ζήτηση, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη.

Ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι εξαγωγές περιορίστηκαν σε ποσοστό 23,2%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ τον Σεπτέμβριο σημείωσαν πτώση 30,6%. Οι μέσες εκτιμήσεις 18 αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για πτώση 26,8%.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ιαπωνίας θα επεκταθεί στο τρέχον τρίμηνο καθώς η ζήτηση στην Ασία τονώνει τις πωλήσεις των κατασκευαστών, όπως η Honda Motor και η Hitachi Costrustion Machinery.

Οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 35,6% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Σε γενικότερο πλαίσιο, το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε σημαντικά στα 807,1 δισ. γεν (9,1 δισ. δολάρια) τον Οκτώβριο, τη στιγμή που οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν το πλεόνασμα στα 460,9 δισ. γεν.

capital.gr

No comments:

Share |