Wednesday, November 25, 2009

ABN Amro: Ζημιές 1,02 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο


ABN Amro: Ζημιές 1,02 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Dow Jones)--Ζημιές εμφάνισε ο τραπεζικός όμιλος ABN Amro Holding NV, του οποίου ιδιοκτήτες είναι από κοινού οι Royal Bank of Scotland, Banco Santander και η ολλανδική κυβέρνηση, στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα, καθώς η μεταβλητότητα των χρηματαγορών επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα των δραστηριοτήτων της με την RBS.

Η ABN Amro κατέγραψε καθαρές ζημιές της τάξης των 1,02 δισ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν ζημιές 873 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με τις δραστηριότητες που εξαγόρασε η RBS.

“Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που απέκτησε η RBS συνεχίζουν να επηρεάζονται από την χρηματοοικονομική και πιστωτική μεταβλητότητα και τις επιχειρηματικές μεταφορές”, τόνισε σε ανακοίνωσή της η ABN Amro.

Στο δεύτερο τρίμηνο η ABN Amro κατέγραψε καθαρές ζημιές 1,76 δισ. ευρώ λόγω των αυξημένων απομειώσεων σε δάνεια και πάγια καθώς και των ζημιών από τη συρρίκνωση των spreads.

Η ABN Amro εξαγοράστηκε από την κοινοπραξία των RBS, Santander και Fortis Holding έναντι 71 δισ. ευρώ το 2007. η πιστωτική κρίση οδήγησε σε κρατικοποίηση των μετοχών της Fortis στην ABN καθώς και των τραπεζικών και ασφαλιστικών λειτουργιών της Fortis στην Ολλανδία.

Η ολλανδική κυβέρνηση πλέον επιθυμεί να ενοποιήσει τα συγκεκριμένα πάγια δημιουργώντας μία νέα ABN Amro.

Η ABN Amro επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της ότι ο νομικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων που απέκτησε το ολλανδικό δημόσιο, από τις δραστηριότητες που απέκτησε η RBS, σε δύο νέες ξεχωριστές τράπεζες θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2010.


capital.gr

No comments:

Share |