Thursday, October 15, 2009

Aspis Bank: Τρεις οι ξένοι ενδιαφερόμενοι - Προς πώληση το 30%


Aspis Bank: Τρεις οι ξένοι ενδιαφερόμενοι - Προς πώληση το 30%

Σε διαπραγματεύσεις με 3 ξένους επενδυτές βρίσκεται σύμφωνα με πηγές στο Λονδίνο , η Aspis Bank με στόχο την πώληση τουλάχιστον του 30% του μετοχικού κεφαλαίου ή ακόμη και του 51%. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται δεν έχει ακόμη μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση αλλά χαρακτηρίζεται σοβαρό. Σημειώνεται ότι η Commercial Value κατέχει το 40% της τράπεζας, το 20% η Aspis Πρόνοια και το 40% οι μικρομέτοχοι. Η Commercial Value έχει αναφέρει ότι θα συμμετάσχει. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή της Aspis Πρόνοια ενώ η πλειοψηφία των μικρομετόχων αναμένεται να συμμετάσχει. Με βάση ενδείξεις και μόνο η τιμή της αύξησης προσδιορίζεται πέριξ των 0,90 ευρώ.

Αν οι διαπραγματεύσεις είναι αποτελεσματικές η έλευση του νέου στρατηγικού επενδυτή στην Aspis Bank θα συνδεθεί με την αύξηση κεφαλαίου ύψους περίπου 120 εκατ ευρώ την οποία έχει δρομολογήσει η τράπεζα και θα υλοποιήσει αρχές Νοεμβρίου. Σε μια τέτοια περίπτωση ο νέος στρατηγικός επενδυτής θα μπορούσε να συμμετάσχει με ένα ποσοστό στην αύξηση κεφαλαίου καταβάλλοντας 40 με 50 εκατ ευρώ ή και περισσότερα ανάλογα με το ποσοστό που θα καλύψει.

Προσεχώς λοιπόν αναμένονται εξελίξεις για την Aspis bank καθώς διαφαίνεται ότι είναι κοντά οι σχεδιαζόμενες και αναμενόμενες μετοχικές αλλαγές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πώληση της τράπεζας.

reporter.gr

No comments:

Share |