Wednesday, September 23, 2009

Πιο ψηλά ο πήχης για τις ελληνικές τράπεζες από Merrill Lynch


Πιο ψηλά ο πήχης για τις ελληνικές τράπεζες από Merrill Lynch


Στην αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών προχώρησε η Bank of America- Merrill Lynch. Ο οίκος δίνει τώρα σύσταση αγοράς για τη Eurobank και τιμή στόχο τα 12,6 ευρώ με την προηγούμενη σύσταση να είναι για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς και η τιμή στόχος στα 9,5 ευρώ. Για την Alpha Bank δίνει ουδέτερη σύσταση από αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 12,8 ευρώ από 10,2 ευρώ. Για την Εθνική Τράπεζα αύξησε την τιμή στόχο στα 30 ευρώ από 26 ευρώ και για την Πειραιώς στα 11,8 ευρώ από 10 ευρώ. Ο οίκος αύξησε σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τις ελληνικές τράπεζες και αλλάζει τη στάση του σε υιοθετώντας μία πιο θετική στάση. Η Εθνική Τράπεζα παραμένει κορυφαία του επιλογή στην Ελλάδα έστω και αν η Eurobank προσφέρει υψηλότερο περιθώριο ανόδου στο «κανονικοποιημένο» σενάριο. Όπως σημειώνει όλο και περισσότερο οι ευρωπαϊκές τράπεζες δείχνουν πως η χειροτέρευση των περιουσιακών στοιχείων επιβραδύνεται στο δεύτερο εξάμηνο. Πιστεύει πως αυτό είναι αλήθεια για τις ελληνικές τράπεζες. Οι υποθέσεις που έχει κάνει για τις προβλέψεις στην περίπτωση που «κανονικοποιηθούν» δείχνουν πως ο δείκτης p/e είναι μεταξύ 6,1 και 8,8 φορές για τις ελληνικές τράπεζες έναντι 8,9 των ευρωπαϊκών. Αν υποθέσει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να διαπραγματευτούν ξανά με τους μακροπρόθεσμους ιστορικούς δείκτες p/e τότε έχουν περιθώριο ανόδου από 24% έως 102% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Σημειώνει για παράδειγμα τη Eurobank που στο κανονικό σενάριο έχει περιθώριο ανόδου 26% και με «κανονικοποιημένες» προβλέψεις 102% σε 15μηνο ορίζοντα.



Σε ξεχωριστή της έκθεση για τις ευρωπαϊκές μετοχές που προτιμά λιγότερο και περισσότερο, στις κορυφαίες της επιλογές για αγορά διατηρεί την Εθνική Τράπεζα, ενώ αφαίρεσε τη Eurobank από τι λίστα με τις μετοχές που προτιμά λιγότερο.

reporter.gr

No comments:

Share |