Wednesday, September 23, 2009

Moody’s: Υποβαθμίζει Marfin Egnatia


Moody’s: Υποβαθμίζει Marfin Egnatia


Την υποβάθμιση της βαθμολογίας της Marfin Egnatia Bank για την οικονομική ευρωστία από D+ σε D, με σταθερή προοπτική, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s. Οι προοπτικές της τράπεζας για τις καταθέσεις Baa1/P-2 και τα ratings για το χρέος μειωμένες εξασφάλισης Baa1/Baa2 άλλαξαν σε θετικές, από σταθερές.

Οι Moody’s επιβεβαίωσαν σήμερα και τις βαθμολογίες της Marfin Popular (C-/A3/P-1 ) με σταθερή προοπτική.

Όπως τονίζεται, η υποβάθμιση του δείκτη οικονομικής ευρωστίας της Marfin Egnatia αντανακλά τις λειτουργικές και μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο στα θεμελιώδη στοιχεία της τράπεζας, λόγω της κρίσης.

Τονίζεται ακόμη, ότι η κερδοφορία της τράπεζας δεν αναμένεται να επιστρέψει σε προ της κρίσης επίπεδα.

Αντίθετα, οι προοπτικές για τa ratings σε κατάθεση και χρέος άλλαξαν σε θετικά μετά την πρόσφατη ανακοίνωση ότι συνεχίζεται η διαδικασία συγχώνευσης με τη Marfin Popular (η Marfin Egnatia θα απορροφηθεί από MPB. Η ημερομηνία συγχώνευσης ορίσθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2009 και η όλη διαδικασία έχει οριστεί να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στα ratings των καταθέσεων και ειδικότερα του χρέους της Marfin Egnatia ενώ τονίζεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και η λήψη των σχετικών εγκρίσεων η βαθμολογία για τις καταθέσεις και χρέος θα συγκλίνουν με αυτές της Marfin (A3/P-1).

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |