Wednesday, September 23, 2009

Cadbury: "Ζητάει" 12,2 δισ. λίρες από την Kraft


Cadbury: "Ζητάει" 12,2 δισ. λίρες από την Kraft


Ο διευθύνων σύμβουλος της Cadbury, Todd Stitzer εκτιμά ότι μία υψηλότερη κατά 20% πρόταση εξαγοράς από την Kraft θα ήταν ενδιαφέρουσα περίπτωση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Απευθυνόμενος προς τους επενδυτές ο Stitzer τόνισε ότι δεν αναμένει η Kraft να εγκαταλείψει την προσπάθεια εξαγοράς της Cadbury και παράλληλα πιστεύει ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών έχει αξία από πλευράς στρατηγικής, ενώ θα οδηγήσει και σε συνέργειες στα έσοδα.

Αναφορικά με την τιμή, ο Todd φαίνεται να παραδέχτηκε ότι μία πρόταση της τάξης των 12,2 δισ. λιρών (20,4 δισ. δολάρια) θα ήταν ικανοποιητική. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση της Kraft ήταν στις 745 πέννες ανά μετοχή, ή 10,2 δισ. λίρες.

Εξάλλου, ο Stitzer σκιαγράφησε τις περιφέρειες που οι συνέργειες από την συγχώνευση των δύο εταιρειών ενδέχεται να ξεπεράσουν τον “μετριοπαθή” στόχο της Kraft για συνέργειες ύψους 625 εκατ. δολαρίων. Ο Stitzer “βλέπει” τα έσοδα από τις συνέργειες θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σε χώρες όπως η Γερμανία, η Κίνα και η Βραζιλία.

capital.gr

No comments:

Share |