Wednesday, September 23, 2009

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 16 μηνών ο σύνθετος PMI Σεπτεμβρίου

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 16 μηνών ο σύνθετος PMI Σεπτεμβρίου


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)--Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο, δίνοντας περαιτέρω στοιχεία ότι η ζώνη των 16 χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ ανακάμπτει από τη σφοδρή οικονομική κρίση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Markit Economics.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του σύνθετου δείκτη της Ευρωζώνης, που καταγράφει τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα, εμφανίζουν αύξηση σε υψηλό 16 μηνών στις 50,8 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 50,4 μονάδες τον Αύγουστο, ανέφερε η Markit.

Παρά το γεγονός ότι όταν ο δείκτης βρίσκεται πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει ανάπτυξη, τα στοιχεία ήταν χειρότερα των μέσων εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών που έκαναν λόγο για 51,0 μονάδες, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Όταν ο δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες υποδεικνύει συρρίκνωση.

Η λεπτομερής ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε καταγράφοντας υψηλό 15 μηνών στις 49,0 μονάδες το Σεπτέμβριο, από 48,2 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών ενισχύθηκε σε υψηλό 16 μηνών στις 50,6 μονάδες, από 49,9 μονάδες.

Οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν ο μεταποιητικό δείκτης να διαμορφωθεί στις 50 μονάδες και ο δείκτης των υπηρεσιών στις 50,5 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.


capital.gr

No comments:

Share |