Wednesday, September 23, 2009

Wind Ελλάς: Ετοιμάζουν πρόταση αναδιάρθρωσης οι ομολογιούχοι;


Wind Ελλάς: Ετοιμάζουν πρόταση αναδιάρθρωσης οι ομολογιούχοι;



Πρόταση για τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της Wind Ελλάς πρόκειται να καταθέσουν οι ομολογιούχοι της εταιρείας εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με την Aladdin Capital, βασικό ομολογιούχο της Wind.

Όπως αποκάλυψε στο Reuters ο Michael Hodges της Aladdin, επιτροπή ομολογιούχων, υπό τον συντονισμό της Aladdin, σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά για την χρηματοοικονομική εξυγίανση της Wind Hellas. Η προθεσμία για την κατάθεση των προτάσεων λήγει την επόμενη εβδομάδα, μία εβδομάδα αργότερα από την αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινώσει η μητρική της Wind, η Hellas Telecommunications II, ανέφερε πηγή προσκείμενη στη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής, προτάσεις έχουν καταθέσει μόνο κάποιοι μεγάλοι πιστωτές, εκφράζοντας το ενδιαφέρον να χορηγήσουν δάνειο, προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία να καταβάλλει τοκομερίδιο ύψους 67 εκατ. ευρώ στις 15 Οκτωβρίου.

Σύντομα πάντως αναμένονται και άλλες, ανταγωνιστικές προτάσεις για την αναδιάρθρωση της Wind Hellas, της τρίτης μεγαλύτερη εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη χώρα, η οποία θα πρέπει να διαχειριστεί χρέος ύψους 3,2 δισ. ευρώ ενόψει λήξης προθεσμίας καταβολής τόκων.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

naftemporiki

No comments:

Share |