Wednesday, September 23, 2009

Κάτω από τα 69 δολάρια το αργό- ''Βουτιά'' 4%


Κάτω από τα 69 δολάρια το αργό- ''Βουτιά'' 4%

Με τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων πέντε εβδομάδων έκλεισε το αργό πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά την ανακοίνωση για ανοδο των αποθεμάτων πετρελαίου από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ). Αναλυτικά, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια Νοεμβρίου υποχώρησε 3,9% στα 68,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε αγγίξει ακόμα και τα 68,57 δολάρια, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Σεπτεμβρίου. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 3,9% στα 67,81 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι τα αποθέματα κατέγραψαν άνοδο 2,86 εκατ. βαρελιών, ύστερα από πτώση 4,7 εκατ. βαρελιών κατά την προηγούμενη μέτρηση, καθώς η ζήτηση έφτασε σε χαμηλό 8 μηνών. Τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 5,41 εκατ. βαρέλια στα 213,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανοδο από τον περσινό Ιανουάριο. Τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το diesel αυξήθηκαν κατά 2,96 εκατ. βαρέλια.

Ωστόσο, ανασταλτικά λειτούργησε η αποδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο, νωρίτερα, υποχώρησε σε χαμηλό έτους έναντι του ευρώ, ενώ σημείωσε απώλειες έναντι των 15 από τα 16 βασικά νομίσματα.

Το αργό από τις αρχές Ιουλίου διαμορφώνεται μεταξύ των 60 και 75 δολαρίων, ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων 100 ημερών διαμορφώνεται στα 69,53 δολάρια, το οποίο είναι και αρνητικό τεχνικό σημάδι, όπως παρατηρούν οι αναλυτές.

reporter.gr

No comments:

Share |