Thursday, September 17, 2009

HFR: Ανακάμπτει η βιομηχανία των hedge funds

HFR: Ανακάμπτει η βιομηχανία των hedge funds


Λιγότερα hedge funds έβαλαν "λουκέτο" στο β΄ τρίμηνο, σε ένδειξη πως η βιομηχανία των 1,4 τρισ. δολαρίων ανακάμπτει μετά τις απώλειες-ρεκόρ και τις ρευστοποιήσεις του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Hedge Fund Research (HFR), με έδρα το Σικάγο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, συνολικά 292 funds έκλεισαν στο β΄ τρίμηνο, που αντιστοιχεί σε μείωση 22% σε σχέση με τα 376 “λουκέτα” του α΄ τριμήνου. Παράλληλα, η έρευνα επιβεβαιώνει πως έπειτα από 1.471 ρευστοποιήσεις το 2008, συνολικά 668 hedge funds έκλεισαν στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους.

Ξεχωριστά, από την έρευνα προκύπτει ότι αριθμός των funds που ιδρύθηκαν στο β΄ τρίμηνο ανήλθε στα 182, από 148 το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που αντανακλά τις φετινές ισχυρές αποδόσεις της βιομηχανίας έως σήμερα αλλά και την ενίσχυση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου.

Ωστόσο, το πλήγμα που δέχτηκε η βιομηχανία από την χρηματοοικονομική κρίση το περασμένο έτος ήταν τόσο ισχυρό, που τα σημάδια είναι ακόμη αισθητά, σχολιάζει η HFR.

capital.gr

No comments:

Share |