Thursday, September 17, 2009

ΗΒ: Σημαντικές μειώσεις επιτοκίων


ΗΒ: Σημαντικές μειώσεις επιτοκίων


Σε σημαντικές μειώσεις χρεωστικών επιτοκίων προχωρεί η Ελληνική Τράπεζα με ισχύ από σήμερα. Όπως εξήγγειλε σε διάσκεψη τύπου, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών του ομίλου Γλαύκος Μαύρος, οι αποφάσεις για μειώσεις χρεωστικών επιτοκίων αφορούν στεγαστικά δάνεια, προσωπικά δάνεια και δάνεια αυτοκινήτου.

Όπως ανακοινώθηκε, εισάγεται ένα νέο βασικό επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια που καθορίζεται στο 3,5% από 5,25% που ήταν μέχρι πρότινος. Η μείωση αναμένεται να έχει οφέλη τόσο για υφιστάμενους όσο και για νέους πελάτες.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης 3 νέα στεγαστικά σχέδια με προνομιακά επιτόκια και όρους. Το στεγαστικό δάνειο «Θεμέλιο», προσφέρει επιτοκιακό περιθώριο 1,2% και συνολικό επιτόκιο 4,7% (ΒΕΣ 3,50%+1,20%) με ποσοστό συνεισφοράς πελάτη πέραν του 30%.

Το Στεγαστικό Δάνειο, με βάση τιμολόγησης το euribor 6 μηνών προσφέρει συνολικό επιτόκιο το οποίο ανέρχεται σε 3,49% (euribor 6 μηνών και 2,40% με ποσοστό συνεισφοράς του πελάτη πέραν του 30%.

Το Στεγαστικό Δάνειο «Σταθερή Στεγαστική Λύση», προσφέρεται σε πελάτες που θέλουν να προστατευθούν από πιθανές διακυμάνσεις του επιτοκίου παρέχοντας σταθερή μηνιαία δόση και κυμαινόμενη διάρκεια αποπληρωμής. Το προϊόν προσφέρει επιτοκιακό περιθώριο 1,40% (ΒΕΣ 3,50% +1,40%) και συνολικό επιτόκιο 4,90% με ποσοστό συνεισφοράς του πελάτη πέραν του 30%.

Τα στεγαστικά πακέτα θα προσφέρονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 με €0 έξοδα παραχώρησης δανείου, με €0 έξοδα νομικών εγγράφων και με μειωμένα ασφάλιστρα κατά 33% μέσω της Hellenic Alico Life για όλους τους νέους πελάτες που θα συνάψουν στεγαστικό δάνειο. Επίσης, η Παγκυπριακή Ασφαλιστική προσφέρει δωρεάν ασφάλεια πυρός και σεισμού του ακινήτου για τον πρώτο χρόνο.

Επιπρόσθετα, για τα νέα στεγαστικά δάνεια θα παρέχεται η ευχέρεια για παραχώρηση προσωπικού δανείου για κάλυψη άλλων εξόδων που σχετίζονται με το ακίνητο όπως αγορά εξοπλισμού μέχρι 10% του στεγαστικού δανείου και επιτόκιο 1% χαμηλότερο από το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο των προσωπικών δανείων.

Όσον αφορά τα νέα προσωπικά δάνεια, η τράπεζα μειώνει το επιτοκιακό περιθώριο κατά 0,5%, ενώ για τα δάνεια αυτοκινήτου προχωρεί με σημαντική μείωση των περιθωρίων που φθάνουν το 1,70%.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |