Thursday, September 17, 2009

CNN: Απαισιόδοξοι οι Αμερικανοί παρά τις δηλώσεις Bernanke

CNN: Απαισιόδοξοι οι Αμερικανοί παρά τις δηλώσεις Bernanke


Η πλειονότητα -86%- των ενήλικων Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα παραμένει σε κρίση παρά τις ενθαρρυντικές δηλώσει του επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Ben Bernanke, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το CNN.

Μόνο το 13% όσων συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησαν με τον πρόεδρο της Fed, ο οποίος είπε την Τρίτη ότι η κρίση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007 “είναι πολύ πιθανό να τελειώσει τώρα” από τεχνικής άποψης.

"Οι οικονομολόγοι είχαν τυπικά θεωρήσει ότι πλέον η ύφεση έχει φτάσει στο τέλος πολύ πριν το κοινό πιστέψει ότι οι δύσκολες στιγμές πέρασαν”, τόνισε η Keating Holland, υπεύθυνη της δημοσκόπησης του CNN. “Η κρίση των αρχών του ΄90 είχε επισήμως τελειώσει το 1991, αλλά η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν πίστεψε πως είχε παρέλθει πριν από τα τέλη του 1993”.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μόνο το 9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια, ενώ το 39% θεωρεί ότι χειροτέρεψε. Το 52% πιστεύει ότι παρέμεινε αμετάβλητη.

Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.012 ενήλικες στην Αμερική πραγματοποιήθηκαν από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η έρευνα έχει περιθώριο λάθους 3 ποσοστιαίες μονάδες.

capital.gr

No comments:

Share |