Thursday, September 17, 2009

Βρετανία: Βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

Βρετανία: Βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Βελτιώθηκε περαιτέρω η βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, για τρίτο διαδοχικό μήνα, για να διαμορφωθεί στα καλύτερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (Confederation of British Industry-CBI).

Το ισοζύγιο της βιομηχανικής παραγωγής βελτιώθηκε στις -2 μονάδες τον Σεπτέμβριο από -5 μονάδες τον Αύγουστο σύμφωνα με την έρευνας της CBI.

"Το τέλος της δραματικής μείωσης των αποθεμάτων που χαρακτήριζε το πρώτο μισό του έτους, έχει οδηγήσει στη σταθεροποίηση της βιομηχανικής παραγωγής, ωστόσο διατηρούνται οι πιέσεις στα βιβλία των παραγγελιών, ενώ το outlook παραμένει αβέβαιο", επισήμανε ο Ian McCafferty, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της CBI.

Οι παραγγελίες βελτιώθηκαν τον Σεπτέμβριο, με την εγχώρια ζήτηση να σημειώνει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη ζήτηση από το εξωτερικό καθώς οι συνολικές παραγγελίες διαμορφώθηκαν στις -48 μονάδες από -54 μονάδες τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η CBI. Το ισοζύγιο των εξωτερικών παραγγελιών διαμορφώθηκε στις -46 μονάδες από -48 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να περιμένουν μείωση των τιμών, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τον Αύγουστο, με τον δείκτη προσδοκιών να διαμορφώνεται στις -4 μονάδες τον Σεπτέμβριο από -10 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα της CBI ακολουθεί την ανακοίνωση των στοιχείων για τον μεταποιητικό κλάδο, που έδειξαν απροσδόκητη επιστροφή του κλάδου σε τροχιά συρρίκνωσης τον Αύγουστο μετά από μια μικρέ περίοδο ανάπτυξης τον Ιούλιο. Η έρευνα έδειξε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας και η επιβράδυνση στις νέες παραγγελίες οδήγησε τον δείκτη λίγο κάτω από το επίπεδο-κλειδί των 50 μονάδων.

Η έρευνας πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 25 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν 555 στελέχη του κλάδου της μεταποίησης.

capital.gr

No comments:

Share |