Thursday, September 17, 2009

AD Shopping Galleries: Τα κέρδη θέλουν IMC

AD Shopping Galleries: Τα κέρδη θέλουν IMC


Η καθαρή ζημιά της AD Shopping Galleries για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 30 Ιουνίου 2009 πριν την αφαίρεση της φορολογίας, ανήλθε σε €2 εκ. σε σύγκριση με κέρδος ύψους €4.7 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα συνολικά έσοδα για την περίοδο ανέρχονται στα €68.600 και προκύπτουν κυρίως από την πώληση χρηματοοικονομικών στοιχείων και ενοίκια εισπρακτέα σε σχέση με χώρους που υπομισθώνει η Εταιρεία μέσω της εξαρτημένης της εταιρείας G.N. Gallery Nicosia Ltd στο IMC. Τα έσοδα της αντίστοιχης περσινής περιόδου προέκυψαν κυρίως από την επανεκτίμηση επένδυσης σε ακίνητα €4.500.000 και την επανεκτίμηση και πώληση χρηματοοικονομικών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Τα έξοδα διοίκησης ανέρχονται στα €1.041.909 (Εξαμηνιαία 2008: €78.366). Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στα έξοδα ανακαίνισης του κτηρίου για την δημιουργία του εμπορικού κέντρου €891.074 και τα αυξημένα έξοδα λόγω των δραστηριοτήτων ανακαίνισης του κτηρίου συμπεριλαμβανόμενων μισθών προσωπικού.

Αύξηση παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά έξοδα λόγω λογιστικού χειρισμού της μίσθωσης του κτιρίου το οποίο μισθώνει η εξαρτημένη εταιρεία G.N. Gallery Nicosia Ltd, βάση συμφωνίας που υπέγραψε η εν λόγω εταιρεία το Μάιο του 2008. Οι πρόνοιες της εν λόγω συμφωνίας εμπίπτουν στις πρόνοιες του ΔΛΠ17 “Μισθώσεις” και η μίσθωση αναγνωρίζεται ως χρηματοδοτική αφού η συμφωνία ουσιαστικά μεταφέρει όλους τους κινδύνους και οφέλη που χαρακτηρίζουν την ιδιοκτησία του κτιρίου στην θυγατρική εταιρεία. Τα χρηματοδοτικά έξοδα συνολικά ανέρχονται στα €1.024.412 και μέρος αυτών αποτελούν οι τόκοι σε σχέση με την μίσθωση για την περίοδο των έξη μηνών που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009, ύψους €991.443.

Η ζημιά ανά μετοχή για την περίοδο των έξι μηνών που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009 ανέρχεται σε €0,0158 σε σύγκριση με κέρδος €0,1197 για την αντίστοιχη περίοδο του 2008, και υπολογίστηκε με βάση την ζημιά και το κέρδος για τις δυο περιόδους αντίστοιχα, που αναλογεί στους μετόχους της ιθύνουσας εταιρείας και τον μεσοσταθμικό αριθμό των μετοχών που ήταν εκδομένες κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν προβλέπει οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητες του Συγκροτήματος στο προβλεπόμενο μέλλον. Αναμένεται όμως ότι η λειτουργία του εμπορικού κέντρου στο κτήριο του IMC θα επαναφέρει την Εταιρεία στην κερδοφορία και θα βελτιώσει σημαντικά την ρευστότητα της. Παράλληλα η Εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητες της στους τομείς του λιανικού εμπορίου και αναψυχής.

sigmalive.com

No comments:

Share |