Thursday, September 17, 2009

Μέσω εγγυητικής 500 εκατ. και αμκ η διάσωση της Aspis Πρόνοια

Μέσω εγγυητικής 500 εκατ. και αμκ η διάσωση της Aspis Πρόνοια

Μέσω εγγυητικής επιστολής που αγγίζει τα 500 εκατ ευρώ η Aspis Πρόνοια θα καλύψει όλες τις ανοικτές εκρεμμότητες που έχει με την Εποπτεία των Ασφαλιστικών Εταιριών. Η Εποπτεία συνεδριάζει και αναμένεται να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο βασικός μέτοχος της Aspis Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης επιχειρεί να κλείσει όλα τα ανοικτά ζητήματα της Aspis Πρόνοια μέσω της υλοποίησης δύο παράλληλων λύσεων. 1)Βρίσκεται σε επαφή με θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι φέρονται να του καλύπτουν εγγυητική επιστολή 500 εκατ ευρώ. Η εγγυητική επιστολή έχει κατατεθεί στην HSBC Λονδίνου και αναμένεται να αρχίσει να αξιοποιείται τις προσεχείς 2 με 4 μέρες. Είναι καταφανές ότι η όλη διαδικασία έχει λάβει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος καθώς η εγγυητική επιστολή έχει αυτό τον σκοπό , να κλείσει άμεσα ανοικτές εκκρεμότητες. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη που ο βασικός μέτοχος του ομίλου Aspis Π. Ψωμιάδης, κατάφερε να συγκεντρώσει αυτή την εγγυητική επιστολή τέτοιου ύψους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

2)Πέραν της εγγυητικής επιστολής σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η αύξηση κεφαλαίου. Φερόταν να έχουν συγκεντρωθεί περί τα 150 εκατ ευρώ ωστόσο πηγές στην Aspis Πρόνοια αναφέρουν ότι η αύξηση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς στόχος είναι να συγκεντρωθούν 205 εκατ ευρώ. Μάλιστα ο βασικός μέτοχος θα συμμετάσχει ενεργότατα στην όλη διαδικασία καλύπτοντας σημαντικό μέρος της αύξησης κεφαλαίου.

Οι εξελίξεις γύρω από την Aspis είναι σημαντικές καθώς πλέον κρίνεται το μέλλον του ομίλου. Ο Π. Ψωμιάδης έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε να στηρίξει την ασφαλιστική ωστόσο πλέον εναπόκειται στην Εποπτεία των ασφαλιστικών εταιριών τι θα πράξει.

reporter.gr

No comments:

Share |