Thursday, September 17, 2009

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)--Οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο, καθώς η αύξηση των πωλήσεων των καταστημάτων τροφίμων αντισταθμίστηκε από την πτώση των πωλήσεων των υπόλοιπων καταστημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ση΄μερα στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ONS.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων σημείωσε αύξηση 2,1% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο.

Τον Ιούλιο, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,9% σε ετήσια βάση. Η ONS είχε αρχικά ανακοινώσει ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 3,3% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Τα στοιχεία εμφανίστηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων καθώς οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για μηνιαία αύξηση 0,2% και ετήσια αύξηση 2,6%.

Εξάλλου, τα στοιχεία ήταν γενικότερα σε αντιστοιχία με τη δημοσκόπηση του British Retail Consortium για τις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου, που έδειξε ετήσια αύξηση 0,1% για τα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο.

Το BRC ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις επηρεάστηκαν αρνητικά από τις υγρές καιρικές συνθήκες και τις μειωμένες πωλήσεις ρούχων και ειδών σπιτιού.

Η ευρύτερη μέτρηση ωστόσο, που περιλαμβάνει τις πωλήσεις των νέων καταστημάτων, έδειξε ετήσια αύξηση 2,2%, όπως ανακοίνωσε το BRC.

Στις λεπτομέρειες του δείκτη της ONS φάινεται ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαία βάση και 3,3% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις των καταστημάτων εκτός των τροφίμων, περιορίστηκαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση, επηρεασμένες από τις μειωμένες πωλήσεις ρούχων, αναφέρει η ONS.


capital.gr

No comments:

Share |