Friday, September 11, 2009

Για ακίνητα πάμε στο Αμέρικα!

Για ακίνητα πάμε στο Αμέρικα!

Τη στιγμή που στο νομό Αττικής ένας νεόδμητο διαμέρισμα 100 τ.μ. κοστίζει κατά μέσο όρο 300.000 ευρώ σε μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη περιοχή, ένα σπίτι διπλάσιου εμβαδού μαζί με οικόπεδο στις ΗΠΑ ξεκινά- ανάλογα με την πόλη- από τα 150.000 δολάρια (λίγο παραπάνω από 100.000 ευρω) ή και λιγότερο, ενώ ο μέσος όρος τιμής αγγίζει τα 215.000 δολάρια (δηλαδή 147.000 ευρώ). Αυτό λένε τα στοιχεία ένωση Κτηματομεσιτών των ΗΠΑ. Και να μη βιαστεί κανείς να πει ότι τα σπίτι αυτά είναι στα κορφοβούνια, γιατί οι τιμές αυτές είναι για ακίνητα που βρίσκονται δίπλα σε σταθμούς μετρό ή δημόσιας συγκοινωνίας.

Κι αυτό, διότι πολύ απλά, στις ΗΠΑ η αγορά λειτουργεί σωστά, σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και της ζήτησης. Από τα υψηλά του 2007 οι τιμές στην αγορά κατοικίας έχουν υποχωρήσει έως και 35% προσελκύοντας επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Κίνα.

Από την άλλη, στην Αττική μας, η οποία άλλωστε διαθέτει άριστη ρυμοτομία, μοναδικό χωροταξικό σχεδιασμό, τεράστιους αυτοκινητόδρομους, σφύζει πάρκων και οάσεων πρασίνου και είναι μια αληθινή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, οι τιμές δεν θα μπορούσαν να υποχωρήσουν πάνω από 10-15%, σύμφωνα με στοιχεία των μεσιτών. Διόρθωση που ήρθε μετά από μια άνοδο της τάξης έως και 100% μέσα σε μια επταετία.

Αλλά, όπως σε όλα τα θέματα, η χώρα μας ακολουθεί αυτόνομη πορεία. Όσοι λοιπόν από εσας, τους ευτυχείς αναγνώστες έχετε καλύψει τις οικιστικές σας ανάγκες στην Ελλάδα και διαθέτετε ρευστό για επενδύσεις σε ακίνητα, βουρ για ΗΠΑ, Βερολίνο, Λονδίνο, Πράγα κλπ. Εκεί μπορείτε να βρείτε πραγματικές ευκαιρίες εν μέσω κρίσης και όχι γιαλαντζί προσφορές αλά Ελληνικά.

reporter.gr

No comments:

Share |