Friday, September 11, 2009

Ζημιές 4 εκατ. από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ζημιές 4 εκατ. από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στα 4 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες καταστροφές καταγράφηκαν στις εταιρείες Στακόρ, ΕΛΜΑ και ΕΛΒΑΤ, που βρίσκονται πλησίον του Χρηματιστηρίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο Χρηματιστήριο οι ζημιές υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες leader στο συν-ασφαλιστήριο συμβόλαιο των Στακόρ, ΕΛΜΑ και ΕΛΒΑΤ είναι οι εταιρείες ΑΧΑ Ασφαλιστική με συμμετοχή 35%, Groupama με συμμετοχή 30%, ΑΤΕ Ασφαλιστική με 10%, Ευρώπη Ασφαλιστική με 10%, Commercial Value με 8% και AIG με 7%.

Την κάλυψη του Χρηματιστηρίου έχει αναλάβει κατά 100% η Groupama.

Σε ό,τι αφορά τη ζημιά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Χρηματιστηρίου, που ως κίνδυνος ήταν ασφαλισμένος στην Εθνική Ασφαλιστική, εκτιμάται στα 80.000 ευρώ, ενώ μετά το συνυπολογισμό των απαλλαγών που προέβλεπαν τα δύο συμβόλαια, η συμμετοχή της ασφαλιστικής στη ζημιά περιορίζεται στα 20.000 ευρώ.

Στο συνολικό ύψος των καταστροφών δεν έχει υπολογιστεί το κόστος αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν σε άλλα κτήρια της περιοχής -που βέβαια ήταν μικρής αξίας, όπως και σε οχήματα ιδιωτών που ήταν σταθμευμένα έξω από το χρηματιστήριο.

Θα πρέπει, τέλος, να τονιστεί ότι από την έκταση των καταστροφών στο Χ.Α. και στη γύρω περιοχή προκύπτει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες σε ύψος ζημιές που προκλήθηκαν στην Ελλάδα από τρομοκρατικό χτύπημα.

naftemporiki

No comments:

Share |