Friday, September 11, 2009

«Παραλίγο» στα 72 δολάρια το αργό- Ανοδος 0,9%

«Παραλίγο» στα 72 δολάρια το αργό- Ανοδος 0,9%

Μια «ανάσα» πριν από τα 72 δολάρια έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η απόφαση του ΟΠΕΚ για διατήρηση των ίδιων επιπέδων παραγωγής, σε συνδυασμό με την πτώση των αποθεμάτων, δημιούργησε στην επενδυτική κοινότητα την πεποίθηση ότι η υπερτροφοδοσία της αγοράς με το «μαύρο χρυσό» έχει αρχίσει και υποχωρεί.
Αναλυτικά, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου ενισχύθηκε 0,9% στα 71,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το τύπου Brent σημείωσε κέρδη 0,65% στα 69,87 δολάρια το βαρέλι

Πτώση 5,9 εκατ. βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα του αργού την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου. Τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν ανοδο 2,1 εκατ. βαρέλια, ενώ ανοδο 2 εκατ. βαρελιών σημείωσαν και τα διυλισμένα αποθέματα

Σε υποβάθμιση της σύστασης των εταιρειών BP και Royal Dutch Shell προχώρησε η HSBC, καθώς αναμένει την τιμή του αργού να διαμορφωθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον αναλυτή της HSBC, Paul Spedding, το αργό αναμένεται να υποχωρήσει στα 50 δολάρια τις επόμενες εβδομάδες, γι΄ αυτό το λόγο η σύσταση της BP μειώνεται στο neutral από overweight. Επιπλέον, υποβάθμιση της σύστασης δέχτηκε και η Royal Dutch Shell σε underweight από neutral.

Αμετάβλητα διατηρεί τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου ο ΟΠΕΚ

Αμετάβλητη αποφάσισε να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, αναμένοντας ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα στηρίξει τις τιμές του αργού γύρω στα 71 δολ. το βαρέλι. Όπως αναμενόταν, ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου στα 24,845 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ καλεί τα μέλη της να συμμορφωθούν στους στόχους τους. Σημειώνεται πως ανοδικά «έκλεισε» χθες το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, έπειτα από τη νέα υποχώρηση του δολαρίου, η οποία ενίσχυσε την ζήτηση των εμπορευμάτων.

Επιπλέον, θετικά επέδρασε και η ανακοίνωση της Κίνας ότι να κρατήσει περισσότερα αποθέματα για ώρα ανάγκης

reporter.gr

No comments:

Share |