Friday, August 28, 2009

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη πρόσβαση στα παράγωγα θέλει η πρόεδρος της SEC

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη πρόσβαση στα παράγωγα θέλει η πρόεδρος της SEC


Η πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Mary Schapiro, δήλωσε ότι η υπηρεσία της χρειάζεται να αποκτήσει άμεσα μεγαλύτερη πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες για τις συναλλαγές στα παράγωγα ώστε να εντοπίζονται οι τυχόν καταχρήσεις στην αγορά.

Οι πληροφορίες αυτές, δήλωσε, θα επιτρέψουν στην υπηρεσία να "ακολουθεί ένα μονοπάτι στοιχείων προκειμένου να εντοπίζει τυχόν περιπτώσεις εκμετάλλευσης εσωτερικών πληροφοριών, χειραγώγησης και άλλες παραβιάσεις", δήλωσε η επικεφαλής της SEC σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Η πρόεδρος της SEC παράλληλα επισήμανε ότι η προτεινόμενη κανονιστική μεταρρύθμιση της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επιβολή αυστηρότερων ρυθμίσεων για τα παράγωγα προϊόντα και την υπαγωγή τους σε κεντρικούς οίκους εκκαθάρισης συναλλαγών, βελτιώνει σημαντικά το εποπτικό πλαίσιο.

"Μπορούμε να φέρουμε πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα και ευρωστία στην αγορά μέσω της ρύθμισης των εν λόγω εργαλείων", δήλωσε. "Η SEC θα πρέπει να έχει ρόλο στην αστυνόμευση των μέσω αυτών, ιδίως όταν αυτά αποτελούν υποκατάστατα οικονομικών χρεογράφων".

capital.gr

No comments:

Share |