Friday, August 28, 2009

Στα 4,2 εκατ ευρώ τα κέρδη της MIG στο α' 6μηνο

Στα 4,2 εκατ ευρώ τα κέρδη της MIG στο α' 6μηνο

Στα 4,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα μετά φόρων κέρδη της Marfin Investment Group στο α΄ 6μηνο του 2009. Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας η MIG σημείωσε κέρδη 13,5 εκατ. ενώ η καθαρή θέση (NAV) υπολογίζεται σε 3,6 δισ(Καθαρή θέση ανά μετοχή 4,82). Παράλληλα η προσπάθεια περιορισμού του κόστους σε εταιρικό επίπεδο έχει συμβάλλει στην βελτίωση των αποτελεσμάτων με τα λειτουργικά έξοδα να έχουν μειωθεί κατά 55,1% σε13,1 εκατ. έναντι 29,1 εκατ.την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το 17,9% της καθαρής θέσης (NAV) σχετίζεται με την ρευστότητα ( 645,2εκατ) που διαθέτει η MIG εμφανίζοντας μια ιδιαίτερα υγιή και εύρωστη εικόνα στην σημερινή δύσκολη εποχή.

Οι ισχυρές επιδόσεις της MIG κατά το δεύτερο τρίμηνο έχουν βελτιώσει τις επιδόσεις του πρώτου τρίμηνου που είναι κατά παράδοση ισχνές, με συνέπεια την ισχυρή επίδοση του πρώτου εξαμήνου.Κατά το δεύτερο τρίμηνο η MIG ως όμιλος σημείωσε αύξηση 7,2% στις πωλήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 22,3%. Η θυγατρικές και οι συνδεόμενεςεταιρείες δείχνουν ελπιδοφόρο ανάπτυξη καθώς οι επιδόσεις τους ανταποκρίνονται στις προβλέψεις των επιχειρησιακών σχεδίων που εφαρμόζουν και βρίσκονται σε πορεία επίτευξης των στόχων ισχυρής κερδοφορίας για το έτος.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG Ντένης Μαλαματίνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παρά τις δύσκολες διεθνείς συνθήκες, μας ενθαρρύνουν τα αποτελέσματα του ισχυρού δεύτερου τριμήνου, τα οποία έχουν αποκαταστήσει την εποχικότητα που εμφανιζόταν στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σε ορισμένες από τις εταιρείες μας, με αποτέλεσμα ένα ελπιδοφόρο πρώτο εξάμηνο. Οι πωλήσεις του Ομίλου έχουν αυξηθεί κατά 8,5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 19,8%»

reporter.gr

No comments:

Share |