Friday, August 28, 2009

Moody΄s: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Aaa για τις ΗΠΑ- Σταθερό το outlook

Moody΄s: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Aaa για τις ΗΠΑ- Σταθερό το outlook


Η ικανότητα που έχει επιδείξει η αμερικανική κυβέρνηση στη διαχείριση της κρίσης, η πολιτική σταθερότητα, καθώς και η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών, επιβεβαιώνουν την κορυφαία αξιολόγηση του Aaa στην πιστοληπτική ικανότητα της, αναφέρει στην τελευταία έκθεση της η Moody΄s.Αν και η δύναμη της αμερικανικής οικονομίας εξασθενίζει, με αποτέλεσμα η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα να στηρίζονται στην επέμβαση της κυβέρνησης, αλλοι παράγοντες στηρίζουν το σταθερό outlook, προσθέτει η Moody΄s.

Με τη Fed και την κυβέρνηση να έχουν διαχειριστεί, με τη μορφή δανεισμού ή δαπανών, πάνω από 12 τρισ. δολάρια, οι δείκτες δανεισμού της κυβέρνησης, έχουν αυξηθεί υπερβολικά, και θα συνεχίζουν να αυξάνονται τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2010. Ωστόσο, από αυτό φαίνεται ότι η αμερικανική οικονομία «αντέχει» αναφέρεται στην έκθεση.

Αναφορικά με το έλλειμμα, η Moody΄s αναφέρει ότι θα υποχωρήσει μέχρι το 2015 εξαιτίας της αύξησης της παραγωγής, ενώ ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα βρίσκεται στο 77% μέχρι το 2019. Αυτό θα συμβεί εκτός εάν ληφθούν μέτρα μείωσης των κρατικών δαπανών, από τη δημόσια ασφάλεια, την περίθαλψη και αλλού.

reporter.gr

No comments:

Share |