Tuesday, August 25, 2009

GM: «Ψάχνει» λύσεις για την Opel

GM: «Ψάχνει» λύσεις για την Opel



Όλες τις εναλλακτικές λύσεις στο ζήτημα της Opel αναζητεί η General Motors, η οποία, σύμφωνα με τους «FT», εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να άρει τη διαδικασία πώλησης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως σημειώνουν οι «Financial Times», η διοίκηση της GM φοβάται ότι η «μακρά διαδικασία πώλησης», τελικώς μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία το όλο εγχείρημα και επομένως περνά στο «Σχέδιο Β».

Βάσει αυτού, διοίκηση και σύμβουλοι της GM, εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν σε πώληση της Opel, αλλά να «δεχθούν» συνολική βοήθεια ύψους τριών δισ. ευρώ από τις κυβερνήσεις Γερμανίας, Ισπανίας και Βρετανίας και να προσπαθήσουν να «σώσουν» την εταιρεία.

Ως γνωστόν η γερμανική κυβέρνηση έχει εξ αρχής ταχθεί υπέρ της πώλησης της Opel στις Magna International και Sberbank, ενώ η διοίκηση της GM προτιμά την πρόταση που έχει καταθέσει η RHJ International. Αυτή ακριβώς η «κόντρα» καθυστερεί εδώ και αρκετούς μήνες την πώληση της Opel, με το γερμανικό δημόσιο να έχει, εμμέσως πλην σαφώς, τονίσει ότι εάν η εταιρεία δεν πωληθεί στην Magna, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προσφέρει και «πακέτο στήριξης» σε μετρητά.


euro2day.gr

No comments:

Share |