Tuesday, August 25, 2009

Ακόμα μια εταιρεία οδεύει εκτώς ΧΑΚ

Ακόμα μια εταιρεία οδεύει εκτώς ΧΑΚ



Ακόμα μια δημόσια εταιρεία οδεύει προς έξοδο από το χρηματιστήριο, αφού εξαγοράζεται από μεγαλομέτοχο της. Όπως ανακοινώθηκε, ο διευθύνων σύμβουλος της Aqua Sol Hotel, Γιάννης Παναγή προέβη χθες σε αγορά 51.574.000 μετοχών της εταιρείας (19,99% του κεφαλαίου της ) από την Blue Sea Overseas Investment Ltd έναντι 0.11 σεντ ανά μετοχή. Το συνολικό τίμημα της χθεσινής πράξης ανέρχεται στα €5,7 εκ.

Ο κ. Παναγή κατέχει ήδη άμεσα και έμμεσα το 45,22% του κεφαλαίου της εταιρείας και μετά τη χθεσινή πράξη, ανεβάζει το ποσοστό συμμετοχής του στο 65,21%. Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής και με βάση το νόμο, ο κ. Παναγή ανακοίνωσε και υποχρεωτική δημόσια πρόταση για απόκτηση του 100% της εταιρείας. Για να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, θα πρέπει να καταβάλει άλλα €9,9 εκ.

Όπως τονίζεται, εάν με την ολοκλήρωση της πρότασης, ο κ. Παναγή κατέχει πέραν του 90% των μετοχών της εταιρείας τότε δικαιούται να ασκήσει το δικαίωμα squeeze out που του παρέχεται από το νόμο για απόκτηση του 100% των μετοχών. Επίσης στην περίπτωση αυτή η εταιρεία θα διαγραφεί από το ΧΑΚ και θα μετατραπεί σε ιδιωτική.


stockwatch.com.cy

No comments:

Share |