Tuesday, August 25, 2009

«Βουτιά» στο χρυσό

«Βουτιά» στο χρυσό

Με απώλειες διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το δολάριο σημείωσε σημαντική ανάκαμψη μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, πλήττοντας την ελκυστικότητα των μετάλλων. Σε περιπτώσεις ανόδου του δολαρίου καθίστανται ακριβότερα τα εμπορεύματα για τους επενδυτές που δεν έχουν ως κύριο νόμισμα τους το δολάριο. Επιπλέον, στις ίδιες περιπτώσεις δημιουργείται η αίσθηση ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα καμφθούν, επομένως οι επενδυτές στρέφονται σε άλλες πηγές εισοδήματος.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού υποχώρησαν κατά 1,2% κλείνοντας στα 943,70 δολάρια η ουγγιά. Αντίθετα, τα αντίστοιχα συμβόλαια του ασημιού ενισχύθηκαν κατά 1,4% στα 14,40 δολάρια η ουγγιά.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η πτώση του χρυσού θα ανακοπεί στα επίπεδα των 925 με 930 δολαρίων, όπου και θεωρείται ως σημείο αντίστασης. Επιπλέον, δεν αποκλείεται από κανέναν αναλυτή ότι ο χρυσός θα συνεχίσει αυτήν την ασταθή πορεία του μεταξύ των 970 και 930 δολαρίων τις επόμενες ημέρες, αφού και από την πλευρά του συναλλάγματος δεν υπάρχει ανάλογη σταθερότητα. Ωστόσο, μεγάλη μερίδα θεωρεί ότι οι τάσεις θα είναι πτωτικές, εκτός εάν υπάρξει κάποια αλλαγή από εξωγενείς παράγοντες.

reporter.gr

No comments:

Share |